Verksamhetsanpassning av Släbrogården

1 juli 2016

På fredagen den 1 juli höll Kommunfastigheter ett informationsmöte för pensionärsföreningar som vistas i Släbrogården på Regeringsvägen 9 i Oppeby. 

Bakgrunden till mötet är att Släbrogården ska verksamhetsanpassas till hemtjänstlokaler för två hemtjänstgrupper. Det arbetet kommer att påbörjas i oktober. Det innebär att inga övriga aktiviteter kommer att kunna ske i lokalerna från och med 1 oktober. Pensionärsföreningar i Oppebyområdet har av hävd fått använda Släbrogården. Istället för denna lokal kommer Kommunfastigheter vid Tekniska divisionen från och med oktober upplåta Hemkunskapssalen i Oppebyskolan till föreningarna.

– Hemkunskapssalen kommer föreningarna få nyttja fram till dess att ändringar görs i Oppebyskolan. Något beslut om ändringar av Oppebyskolan finns inte idag men är förestående genom den kommande befolkningsexpansionen i Oppeby. Därefter kommer pensionärsföreningarna i Oppeby att behöva låna lokaler på samma sätt som andra föreningar, d.v.s. genom Nyköpings arenors lokalbokning, säger Johan Persson, fastighetschef. 

De som står som ansvariga för föreningarna kan höra av sig till Tekniska divisionens Kommunservice tfn: 0155-24 88 00 för att få passerkort och nycklar till Hemkunskapssalen.

Vi måste alltid prioritera att våra verksamheter har verksamhetslokaler. Föreningarna kommer att få nyttja Hemkunskapssalen som nu ställs till förfogande och skulle större lokal behövas får föreningarna boka annan lokal på samma sätt som övriga föreningar, säger Johan Persson, fastighetschef i Nyköpings kommun.

Mer info: 

Läs mer i Kommunstyrelsens beslut om verksamhetsanpassning av Släbrogården, KS 4 april. 

Föreningar bokar lokaler via Nyköpings arenor  

Talesperson vid frågor:

  • Johan Persson, fastighetschef 0155-24 83 80
  • Ingela Johansson, förvaltare 0155-24 82 66