Utvärdering av skolstarten i åk 1 på gymnasiet hösten 2016

15 september 2016

Projektet #jagmed har som syfte att hitta framgångsrika metoder för att få fler ungdomar att klara gymnasiet. Just nu pågår en enkätundersökning för att få reda på hur elever i årkurs 1 på gymnasiet har upplevt skolstarten.

Att övergången från åk 9 till gymnasiet fungerar är en betydelsefull faktor för en bra skolgång. Därför är frågor om information inför gymnasievalet  och vad som påverkade valet till gymnasieutbildning inkluderade i enkäten. Studier har också visat att mottagandet och bemötandet under skoltiden är avgörande för att en ungdom ska fullfölja sin utbildning och därför ingår även frågeställningar om upplevelsen vid skolstarten.

Enkäten tar bara ett par minuter att fylla i och gäller för alla elever i årskurs 1 på gymnasiet, kommunala gymnasiet och friskolorna. Sista dag för att fylla i enkäten är 1 oktober. 

Resultatet kommer att sammanställas i oktober månad och användas i projektets framtida arbete med att förbättra samverkan mellan skolenheter och att hitta ännu bättre arbetsmetoder som stödjer ungdomar under sin skolgång.