Tonårsförälder – se hit!

28 september 2016

Hur pratar man med sin tonåring om alkohol? Är det farligt att dopa sig? Vad händer i kroppen när man tar cannabis? På temakvällarna får du tips och råd!

- Tanken med temakvällarna är att ge föräldrar och vårdnadshavare mer fakta och kött på benen i tonårsfrågor. De ska få med sig konkreta tips och råd på hur de kan ta en diskussion med sin tonåring kring exempelvis tobak och alkohol. Det ska även vara en mötesplats där man får träffa andra föräldrar men också verksamheter som jobbar med barn och unga, säger Emilie Nisu, preventionssamordnare på Nyköpings kommun.

Det är tredje året som temakvällarna arrangeras. Ett nytt tema för i år är transexualitet. Ikväll, onsdag 28 september, kommer Lukas Svärd och berättar om sina erfarenheter av att vara född som tjej men nu leva som man.

Ny broschyr om tonårsfrågor

Nytt är också Tonårsguiden, en broschyr till föräldrar om just alkohol, narkotika, tobak, dopning och Internet/sociala medier.
- Tidigare år har det efterfrågats en samlad, skriftlig information att ta med sig hem. Nu har vi tagit fram en sådan broschyr som vi delar ut, säger Emelie Nisu.

Du hittar även Tonårsguiden på nykoping.se/tonarsguiden

Bild från gårdagens temakväll om tonårsliv.

En bild från gårdagens temakväll. Då pratade bland annat Josefina Tengroth om ungdomars självkänsla.


Välkommen kl. 18.00-19.45 både idag onsdag och imorgon torsdag på Nyköpings högstadium, Aurore Holmbergs väg.
Läs hela programmet.

Temakvällarna är ett samarbete mellan Nyköpings kommun och Polisen samt alla sex högstadieskolorna.