Tavlor skapade på äldreboenden visas

30 maj 2016

Handavtryck, målat garn och färgdoppade kulor. Metoderna har varit flera när kreativiteten har fått leka på äldreboenden i Nyköpings kommun. Den 30 maj invigdes en utställning med tavlor, i Stadshusets foajé.


Veronica Andersson, (S) orförande i Vård- och omsorgsnämnden, tillsammans med Olga Wickman och Dagmar Nylund från äldreboendet Betelhemmet i Jönåker.

– Som politiker ska man ju inte göra så många tavlor och i dag är jag glad för att andra har gjort tavlorna, sa Veronica Andersson (S) ordförande i Vård- och omsorgsnämnden i Nyköpings kommun när hon invigde utställningen.  

Med på plats fanns också Olga Wickman och Dagmar Nylund som bor på äldreboendet Betelhemmet i Jönåker. De hade bland annat varit med och gjort en tavla med handavtryck.

– Vårt fokus har varit att skapa delaktighet, många har varit med och målat på samma tavla. Alla har fått delta utifrån sina egna premisser. Vi kan läsa av att den här och andra aktiviteter som vi gör ger högre livskvalitet, det blir något att se fram emot, säger Josefine Boberg, verksamhetschef på äldreboendet Betelhemmet.

Vård- och omsorgsnämnden delade i vintras ut material och färger till tolv äldreboenden i Nyköpings kommun. Grunden till tavlorna som nu finns att beskåda i Stadshusets foajé fram till den 5 juni.