Skogskorven från Vrena vinnare i Matverk

29 januari 2016

Den ”Sörmländska skogskorven” är den senaste nyheten för sörmländsk mat och för Nyköping som Sörmlands Mathuvudstad i synnerhet.

Vinnarna i Matverk med Christer Olofsson längst till höger. 

Korvtillverkaren Christer Olofsson på Vrena Viltslakteri i Vrena tog hem andra pris i prestigefyllda tävlingen Matverk, tillsammans med Lenga Engelmark Embertsén och Marie Petterson. Denna trio är personerna bakom korven.

Priset delades ut av tävlingen Matverks jury i samband med de Gastronomiska samtalen på Träffen i veckan. Pristagarna fick priset på Stadshustrappan under Midvinterfesten.

Juryn har valt matprodukter som de bedömt vara innovativa förnyare på den nationella matmarknaden. Många av dem brukar bli storsäljare, både på den lokala och större marknaden.

Den sörmländska skogskorven består helt av sörmländska råvaror som älg, rökt hjort, vildsvin, granskott och älgört och har krävt en lång utvecklingsperiod i samverkan med Mälarchark bland annat.

Förstapriset togs hem av matprodukten Gotlands Ramslöksgremolata. Prisutdelare var landshövding Liselott Hagberg, värd var Urban Granström, kommunstyrelsens ordförande.