Ett Näringslivshus med sjudande verksamhet

14 september 2016

Näringslivets hus i Nyköping är härmed invigt. Mängder av företagare och näringslivsrepresentanter från Nyköping, Oxelösund, Norrköping, Trosa och andra kommuner, gratulerade till den nya satsningen. De samlades på Nicolaiskolans gård när det blågula bandet knöts upp och dörrarna öppnades. 

invigning Näringslivets hus

Klicka här för att se fler bilder från invigningen.

- Nu har vi fått den plats för samverkan och samarbete mellan näringslivet och kommunen som vi velat ha så länge, sa kommunstyrelsens ordförande Urban Granström. Han assisterades av näringslivschef Maria Karlsson och Företagarnas ordförande Catharina Hagstrand som bjöd in alla gäster i huset.

Huset blir nu navet för företagsfrågor i kommunen och det är där företagen kommer att möta många myndighetshandläggare i olika tillståndsfrågor bland annat. Där finns även medarbetarna inom Näringslivsenheten och många företagsfrämjare som har återkommande möten i huset. På plats vid invigningen fanns bland annat Companion, NyföretagarCentrum, Almi, Business Sweden, Östsvenska Handelskammaren, Svenskt Näringsliv, Create, Automation Region, MITC, Ung Företagsamhet och NYSAM.

Du kan läsa mer om vilka möten, seminarier och workshops huset erbjuder på den här länken.

Missa inte heller den nya kalendern på vår webbplats där vi presenterar aktiviteter av intresse för näringslivet. Du hittar den på den här länken.