Nyköping värd för svensk handbolls största manifestation

9 november 2016

SverigeCupen i Nyköping är en av Svensk handbolls största årliga manifestationer. Det är helgen då lag från handbollens distrikt samlas för att spela mot varandra. I år är det rekorddeltagande med 41 anmälda lag.

Turneringen är ett viktigt led i Svensk handbolls långsiktiga spelarutbildning. Förbundskaptener och spanare tittar på spelare och samtalar med dem för att inspirera och skapa ett fortsatt intresse och engagemang. Under SverigeCupen skapas också underlag för intagningar till handbollsgymnasierna.

SverigeCupen innebär också en unik möjlighet för oss att ge unga lovande domare ett utbildningstillfälle utöver det vanliga. Här samlas domare från hela landet och får skipa rättvisa i täta och spännande matcher inför fullsatta läktare. Mentorer på plats ser till att domarna får coachning och uppföljning för att utvecklas och kunna ta nästa steg i sin domarkarriär.

I år gör samarbetspartnern Solidsport en storsatsning kring SverigeCupen och tillsammans med IFK Nyköping livesänds samtliga 127 matcher från helgen. Dessutom sänds studioprogram och intervjuer med såväl spelare och ledare som samarbetspartners.

Samtliga matcher sänds på Sverigecupen.solidtango.com.

I samband med SverigeCupen adderas handboll till Sportways liveapp. Alla spelare, ledare och supporters kommer att kunna följa sitt lag i SverigeCupen. Detaljerade matchhändelser, bilder, videoklipp och hejarop från supporters presenteras i ett och samma matchflöde.

Under SverigeCupen kan man följa sitt lag live och via pushnotiser få uppdateringar om matchhändelser. Samtidigt kan alla följare vara med och bidra med hejarop, bilder och videoklipp för att stödja sitt lag.

FAKTA OM SVERIGECUPEN 2016

– Spelas 11–13 november i Nyköping

– 41 lag från handbollens distrikt medverkar

– 127 matcher spelas

– 1 500 spelare, ledare, domare och funktionärer är på plats

– Flera tusen supportrar fyller läktarna i tre dagar

– Samtliga matcher livesänds på webben