Ny lönechef

17 juni 2016

Camilla Svensson börjar som lönechef i Nyköpings kommun den 29 augusti.

Camilla Svensson arbetar idag som ekonom på Ekonomiavdelningen i Nyköpings kommun. År 2013 fick hon medarbetarutmärkelsen "Årets vägvisare" för sin professionalitet och goda service.

- Camilla har en bra bakgrund inom ekonomi. Hon förstår och kan se kopplingar mellan lönearbetet och ekonomiarbetet vilket behövs i utvecklingen framåt. Hennes förmåga till struktur, att kommunicera och positiva arbetssätt är viktiga egenskaper hos en lönechef. Camilla har också god insikt i kommunen, säger HR-chef Madeleine Lennartsson.

Camillas uppdrag blir att vara chef för medarbetarna som jobbar med löneuppgifter. Det innebär bland annat att jobba fram lönerna och säkra att uppgifterna som lönerna baseras på är de rätta och att hantera anställningsavtal som är grunden för lönerna. Camilla och hennes grupp kommer att ingå i HR-avdelningen.

Dennis Frisell som också är nyanställd inom HR har systemansvaret inom HR och Lön. Han kommer bland annat att ansvara för HR-portalen som är kommunens löne- och HR-system. Tidigare låg ansvaret för systemet hos lönechefen.

Camilla, hur ser du på uppdraget som lönechef?

- Jag är genuint glad över att få chansen att vara med och fortsätta utveckla löneenheten, tillsammans med tio mycket kompetenta medarbetare. Det är en rad nya utmaningar som väntar och jag tycker att det ska bli både kul och inspirerande att börja min nya tjänst, säger Camilla Svensson.

Sandra Bubère fortsätter som tillförordnad lönechef tills Camilla börjar 29 augusti.

Kontakt

Madeleine Lennartsson
HR-chef
Nyköpings kommun
45 77 71