Nävekvarns café i ny regi 2016

9 mars 2016

Nu är det klart vem som tar över driften av hamncaféet i Nävekvarn som kommunen hyr av båtklubben i Nävekvarn. 

Den nya entreprenören är Liz Brådhe som tillsammans med sina döttrar Jonna och Jill kommer att driva caféet under namnet ”Systrarna Brådhes Café och Krog”. Avtalet gäller för 2016 och kommunens fastighetschef Johan Persson ser fram emot ett bra och givande samarbete under året.

– Jag är nöjd med att de osäkerheter som funnits om såväl driften av campingen som driften av hamncaféet har lösts på ett bra sätt, säger han.

Liz Brådhe driver sedan tidigare Oxelö Krog i Gamla Oxelösund genom sitt företag Glashuset Företagskonsult. Hon ser fram emot att få vara med och utveckla Nävekvarn.

– Jag har efter mina 12 år i Oxelösund skaffat mig en god erfarenhet av att driva café- och restaurangverksamhet och har hittills bara mötts av positiva reaktioner från Nävekvarnsborna. Jag ser fram emot en utvecklande och givande sommar som jag hoppas kommer med mycket soligt väder, säger Liz.

Anledningen till att kontraktet bara skrivs på ett år är att kommunens hyresavtal med båtklubben går ut den 31 december.