Läcka ska lagas på Hjortensbergsbadet

14 oktober 2016

En läcka i äventyrsdelen på Hjortensbergsbadet ska lagas under november-december. Just den delen kommer att stängas under lagningsarbetet men resten av badhuset och vattenrutschkanan är öppna som vanligt.

I augusti upptäcktes en läcka i äventyrsdelen på Hjortensbergsbadet. Det var efter att vatten fyllts på i bassängerna. Försök har gjorts att laga läckan men det har inte lyckats. Det som krävs är att bassängen töms på vatten, vilket alltså nu ska göras.

Arbetet startar 7 november och beräknas pågå i cirka sex veckor. Den del som stängs av är äventyrsdelen där också bubbelpool och babybassängerna ingår.

Frågor & svar

  1. Var kan man bada under lagningsarbetet? Rutschkanan, "inne-ute-poolen" bredvid rutschkanan, varmbassängen, 25-metersbassängen, simundervisningsbassängen. Relaxen är också öppen som vanligt.
  2. Är det någon fara för badhuset? Nej, det är ingen fara för konstruktionen eller badhuset. Dock behöver det åtgärdas, om inget görs åt det och åren går kan det bli en fara för konstruktionen.
  3. Varför läcker det? Alla nya badhus läcker mer eller mindre och man åtgärdar det efterhand som dessa läckor dyker upp.

Nyköpings kommun har tät kontakt med Medley och Rydbergs Bygg och arbetet planeras gemensamt.