Kommunstyrelsen 5 december

30 november 2016

Överlåtelsen av Åkroken och evenemang för grön omställning stod på dagordningen när kommunstyrelsen sammanträdde måndag 5 december.

Åkroken
Beslut togs om att överlåta fastigheten Åkroken 6 till det kommunala bostadsbolaget Nyköpingshem. Överlåtelsen är förhandlad till 18,5 miljoner kronor. Kommunen ska också teckna ett hyresavtal med Nyköpingshem om parkeringsplatserna. Mer information om förslaget hittar du i underliggande handlingar via länken till höger.
Vid sammanträdet lämnade allianspartierna ett särskilt yttrande.

Evenemang för grön omställning
Under 2017 kommer en rad evenemang att arrangeras som ska inspirera medborgarna till bättre levnadsvanor och beteende som främjar miljön. Årsplanen innehåller allt från Världsvattendagen 22 mars och Earth Hour 25 mars till Skräpplockardagarna i april och Europeiska trafikantveckan i maj och september. 26 augusti – 3 september återkommer Briggen Tre Kronor med utställning och aktiviteter på temat Hållbara Hav. Vid mötet yrkade allianspartierna och SD på att en återrapport görs innan beslut tas inför nästa år.

Gert Fredrikssons stipendier
Till årets Gert Fredriksson-stipendiater föreslås Alva Johansen och Anton Andersson som båda tävlar för Nyköpings kanotklubb. Stipendierna är på 2 000 kronor och delas ut under februari – mars 2017.

Förändrad kollektivtrafik
Enheten Samhällsbyggnad får i uppdrag att ta fram förslag till linjedragning för kollektivtrafiken i centrala Nyköping. Detta för att ta vara på de möjligheter som Nyköpings resecentrum ger.

 

Underliggande handlingar och beslut hittar du via länken till höger.