Kommunstyrelsen 19 december

15 december 2016

En tunnel under Lennings väg och strandskoning längs åpromenaden blev beslut när kommunstyrelsen sammanträdde måndag 19 december.

Tunnel under Lennings väg
En gång- och cykeltunnel ska nu anläggas under Lennings väg vid Nyköpings högstadieskola. Tunneln ska förbättra säkerheten för trafikanterna som rör sig mellan skolan och Rosvalla med omnejd. Totalt beräknas tunneln kosta 23 miljoner varav Trafikverket bidrar med 11 miljoner kronor.
Vid mötet reserverade sig (SD) mot beslutet.

Strandskoning längs åpromenaden
Åpromenaden utmed kvarteret Åkroken behöver förstärkas. Det rör sig om en sträcka på drygt 100 meter där markrörelser upptäckts vid en besiktning. Tekniska divisionen får nu i uppdrag att upphandla en renovering av strandskoningen utmed kvarteret.

Paviljonger för hemlösa
Tekniska divisionen får i uppdrag att köpa in de paviljonger i Hemgården som idag används som lägenheter för hemlösa. Paviljongerna innehåller åtta lägenheter som kan användas för individer som behöver hjälp med boende.  I dagsläget hyr kommunen paviljongerna av ett modulföretag och tre av lägenheterna är uthyrda. Efter värdering av paviljongerna har Tekniska divisionen kommit fram till att det blir mer ekonomiskt fördelaktigt att köpa dessa istället för att fortsätta att hyra. Paviljongerna kostar 4,6 miljoner kronor och dessutom behöver de renoveras för 600 000 kronor.

Forum Nyköping
Forum Nyköping får fortsätta och återkomma under 2017 – 2019. Kommundirektör Erik Carlgren konstaterar i underlaget till beslut att den sammantagna bilden av Forum Nyköping 2016 är ett väl genomfört och givande arrangemang som fyller ett behov i samhällsdebatten och vår utveckling såväl lokalt som på ett nationellt plan. Temaområdet för Forum är alltjämt aktuellt och behovet av kompetensutveckling och utbyte av erfarenheter är stort.

- Med detta som bakgrund föreslås att evenemanget ska återkomma även under Gästabudsåret 2017, skriver Erik Carlgren. Denna mötesplats kompletterar och fördjupar Gästabudsårets program på ett bra sätt.

För att skapa en långsiktig hållbar och ständigt lärande organisation kring detta evenemang kommer projektet att projektledas och till största delen genomföras med ordinarie personal. Budgeten för Forum Nyköping beräknas till 1,2 miljoner kronor.
Vid mötet yrkade (M) och (SD) avslag på förslaget.

Underliggande handlingar och beslut på kommunstyrelsen hittar du via länken till höger.