Invigning av Arnö strandpromenad

2 juni 2016

Se bilder från folkfesten för barn och gamla när Arnö strandpromenad invigdes onsdag 15 juni.

Den nya strandpromenaden slingrar sig från Arnöleden strax intill Stadsfjärden förbi äldre- och trygghetsboendet Myntan längs strandområdet och fram till Sjöhagen, med en avstickare ända bort till småbåtsbryggan vid Rosenhill.
 

Kommunalrådet Urban Granström (S) fick hjälp av barn från Arnö att inviga den efterlängtade strandpromenaden.

- Det här är den första etappen gångvägar vi anlägger i strandområdet längs med Stadsfjärden på Arnösidan, berättar Ingegerd Ask, projektledare i Nyköpings kommun. Det kommer också att byggas spänger mot vassen på ett par platser, så att man kan ta sig ut på en upptäcksfärd utanför promenadvägen. Sträckan är väldigt vacker och vi tror att många har saknat en möjlighet att vistas i just det här området.

Möjlighet till kortare promenad strax intill Myntan

Det går att följa promenadvägen på en kortare tur i anslutning till Myntan. Tanken är att det ska vara enkelt för de boende på Myntan att komma ut i området under sommarhalvåret även om man behöver stöd av en rollator eller rullstol.


Invigningen genomfördes vid den nya grillplatsen i närheten av Myntan.  Till tonerna av musikunderhållning bjöds det på grillkorv, något att dricka och fiskdamm för barnen.
Förskolebarn från Arnö åkte med Tuffiståget till invigningen och den härliga utflykten i sommarsolen.

 

Nya bostäder byggs snart i området

Arbetet med promenadvägen är också lite av ett startskott inför höstens byggnation av flerbostadshus i kvarteren Kinabarken och Kumminet som ligger alldeles bredvid respektive söder om Myntan. Byggföretaget Nokon bygger 28 bostadsrättslägenheter, alla med balkong eller altan mot Stadsfjärden medan Explotar bygger ett 50-tal lägenheter längs Arnöleden och Strandparksvägen med en grön innergård. Ta del av mer information om byggläget i Nyköping.