Idrottsprofiler tar ställning mot skadegörelsen

7 januari 2016

Flera lokala idrottsprofiler går nu tillsammans med Nyköpings kommun ut och tar ställning mot skadegörelsen på Rosvalla och andra idrottsarenor. Med budskapet "Vi spelar för alla – sabba inte våra arenor" riktar de sig direkt till dem som vill förstöra.

BIld på fem idrottsprofiler. Foto: Klarabilden

De nya affischerna på Rosvalla är en direkt uppmaning att inte förstöra, klottra och skräpa ner i lokalerna. På bilderna syns innebandyspelare, fotbollspelare och handbollspelare från IFK Nyköping, ONYX Innebandy och Nyköpings BIS. Affischen pryds också av det hjärta som kommunen tidigare har tagit fram som en symbol mot skadegörelsen.

En av de som tackade ja till att vara med är handbollsspelaren Kassem Awad från IFK Nyköping.

- Det är kul att kunna bidra och att vara med och stå för något. Idrotten får ungdomar att tänka på annat och håller dem borta från sämre saker. Jag tycker också att det är viktigt att det görs något åt skadegörelsen. Särskilt när det är så många som idrottar och när vi har en så ny och fin arena, säger Kassem Awad.

Frågan om skadegörelsen hanteras sedan tidigare av bland annat kommunens brottsförebyggande grupp, där även polisen medverkar. Affischerna som nu sitter uppe på Rosvalla är en av flera planerade aktiviteter från kommunens sida för att minska förstörelsen på Rosvalla och andra hallar. De kommer även att sättas upp vid bland annat gymnastiksalar.

- Vi kommer att arbeta med fler aktiviteter framöver, bland annat ytterligare information till föräldrar och direkt till ungdomar i skolorna. Affischerna är en liten del i det arbetet. Där ville vi ge plats åt några av de personer som drabbas av skadegörelsen och på så sätt skapa ett personligt tilltal. Vi hoppas att bilden får den spridning som behövs, säger säkerhetssamordnare Eva Johansson på Nyköpings kommun.