Garantiåtgärder på Myntan

20 maj 2016

Vecka 19 inleddes arbetet med att byta golv i en lägenhet på våning 5 i trygghetsboendet Myntan. Arbetet har dragit ut på tiden eftersom golvunderlaget behövde bilas upp.

Fuktskador hittades under golvmattan. Detta har i sin tur lett till en så kallad förtvålning av mattlimmet. Fukten har gjort att limmet lösts upp och delvis förångats till inomhusluften.

– Eftersom detta är en så kallad garantiåtgärd genomförs dessa åtgärder av Peab som byggde Myntan. Kommunens entreprenör Stahrebolaget har tagit prover på luften i den berörda lägenheten och dessa provsvar rapporteras till Peab för att sedan meddelas till oss. Vi har inte fått skriftliga besked om vilka värden som uppmätts i inomhusluften i lägenheten men har fått muntligt besked om att man konstaterat förhöjda värden av 1-butanol (en så kallad finkelolja), säger Johan Persson fastighetschef i Nyköpings kommun.

Den berörda lägenheten åtgärdas genom bilning av golv och byte av matta. För att kontrollera de åtgärder som genomförs av Peab kommer ytterligare prover av inomhusluften i lägenheten och anslutande områden att tas. 

Kommunfastigheter är medvetna om att arbetet innebär störningar för hyresgästerna och beklagar detta.

Fastigheten och intilliggande områden städas dagligen, ventilationen förstärks genom så kallad forcering och vi kontrollerar kontinuerligt att ventilationen fungerar som den ska, säger Johan Persson.

 

Kontakt

  • Mikael Karlsson, förvaltarchef Nyköpings kommun: 0155-24 89 89
  • Johan Persson, fastighetschef Nyköpings kommun: 0155–24 83 80