Fototävling öppnar Gästabudsåret i Nyköping

20 maj 2016

Vem tar den bästa bilden av Nyköping och vilken bild kommer juryn att fastna för och vem tar hem publikens pris? De frågorna får sina svar i slutet av januari nästa år.

På bilden ses Ulf Westman omgiven av till vänster Östen Nilsson och initiativtagaren till fotoutställningen Boje Bengtsson. Foto: Rikard Luthman

Nu har startskottet gått för en unik fototävling på temat Min bästa Nyköpingsbild. Tävlingen är öppen för såväl amatörer som professionella. Uppgiften är att med kameran under 2016 fånga ett speciellt motiv av Nyköping. 

Varje tävlande kan delta med ett fotografi i svartvitt eller i färg. Tävlingen pågår fram till 30 november. Juryn gör ett urval och de bästa bilderna ställs ut på NK-villan i Nyköping i början av 2017, alltså då Gästabudsåret drar i gång på allvar. Utställningen pågår under ett par veckor då besökare har möjlighet att rösta fram sin favorit. Parallellt med detta utser juryn en pristagare

- Vi på NK-villans vänner gläds extra mycket åt att nu kunna dra igång en fototävling bland intresserade fotografer i Nyköping, ett samarbete med kommunens Gästabudsjubileumskansli och vår lokaltidning Sörmlands Nyheter, sa Östen Nilsson ordförande i NK-villans vänner.

Arrangörstrio
Tävlingen arrangeras av föreningen NK-villans vänner i samarbete med Gästabudsåret 2017 och Sörmlands Nyheter. Representanter för dessa utgör jury. Juryns pris och publikens pris meddelas i samband med utställningens sista dag den 29 januari.

- Jag tycker det är väldigt kul att NK-villans vänner tagit initiativet till den här spännande tävlingen. Eftersom det här också blir det första eventet under Gästabudsåret 2017 känns det som ett startskott för hela jubileumsåret. Nu hoppas jag att alla Nyköpingsbor tar chansen att vara med och tävla om vem som tar den bästa bilden av Nyköping. Jag ser redan fram emot vernissagen i januari. 

Fakta:
Fotografiet ska vara max 20x30 cm. De 60 bästa fotografierna ramas in och hängs upp i NK-villan där de som vill också kan sälja sina alster för 500 kr varav 100 kr utgör provision.
Fotografier lämnas in med namn- och adressuppgifter till Nyköpings turistbyrå i Rådhuset senast den 30 november. Personer med anknytning till någon av arrangörerna kan ej delta.