Dags att söka feriepraktik till sommaren

3 mars 2016

Nyköpings kommun erbjuder feriepraktik till ungdomar i gymnasiet och åk 9. Praktikplatserna finns i första hand i äldre- & handikappomsorgen, barnverksamheter och parkskötseln, men även inom föreningar.

Nu är det dags att söka din plats för feriepraktik i sommar. Webbansökan öppnar 14 mars och stänger 1 april.

Vem kan ansöka om feriepraktik?

Feriepraktik kan sökas av dig som går i årskurs 9 eller i gymnasiets årskurs 1 och 2 och som är folkbokförd i Nyköpings kommun. Det är främst till för dig som sökt sommarjobb men inte fått något, så sök sommarjobb i första hand.

Förtur ges till ungdomar med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga eller särskilda behov. Förtur ges också till de ungdomar som inte fått feriepraktikplats tidigare.

I år erbjuder vi 380 platser - förra året fick vi  in ca 900 ansökningar. Eftersom vi inte kan erbjuda alla en plats är det viktigt att du även söker andra sommarjobb

Vad får du jobba med? 

Praktikplatserna ska vara något av det ”lilla extra” på arbetsplatserna, sådant som kanske inte blir gjort annars. Ett exempel är att ge kvalitetstid till äldre och funktionshindrade. Eller att hålla gator och torg rena från skräp.

Mer information

Både du som söker praktikplats och du som arbetsgivare hittar all information om feriepraktiken här.

Där hittar du hur du ansöker samt kontaktpersoner för frågor.