Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Sandupptagning

När snön försvinner och våren nalkas sopas gatorna rena från sand och grus. Det skiftar från år till år vilken tidpunkt sandsopningen startar eftersom det beror på hur länge snön ligger kvar.

Sandupptagningen 2017 påbörjas vecka 12

Arbetet pågår cirka fem veckor med början i de centrala delarna av Nyköping följt av ytterområdena. Centrum sopas alltid först, utöver det ändras turordningen för Nyköpings områden varje år. Men på grund av vädret går det det inte att säga exakt vilka veckor som respektive område sopas. 

Det är svårt att ta upp sanden när det regnar mycket. Bästa vädret för sandsopning är ett svagt duggregn för då behöver inte vägen först fuktas av ett särskilt fordon innan sopningen startar.

Turordning 2017:

Centrum, Spelhagen, Kungshagen, Brandholmen, Rosenkälla, Bryngelstorp, Stenkulla, Isaksdal, Ekensberg, Brandkärr, Oxbacken, Harg, Krikonbacken, Oppeby, Idbäcken, Högbrunn, Gumsbacken, Arnö.

Respektera tillfälliga avstängningar

För att få en effektiv sandupptagning är det viktigt att alla bilister tar hänsyn till datumparkering och respekterar våra tillfälliga avstängningar. Vi vill också be fastighetsägare att sopa ut sanden från gångbana till rännsten.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-03-21
Sidansvarig: Johan Rubin