Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Gatubelysning och trafikljus

Nyköpings kommun ansvarar för cirka 9 000 lampor som lyser upp gator, vägar, cykelbanor, gångvägar, tunnlar, parker och parkeringar. Belysningen bidrar till tryggare, säkrare och trivsammare miljöer.

Har en gatulampa slocknat?

Felanmälan görs till kommunservice på Tekniska divisionen på telefonnummer 0155-24 88 00. 

Allvarliga fel som kan innebära trafikfara eller vålla skada åtgärdas omedelbart. Trasiga lampor åtgärdas normalt inom fyra veckor om det är tre eller fler lampor i rad som är trasiga. Enstaka trasiga lampor byts vid besiktningar som utförs vid ett tillfälle på våren och ett på hösten.

Hur fungerar gatubelysningen?

Gatubelysningen tänds och släcka via ett skymningsrelä, men kan också tändas och släckas manuellt via ett fjärrstyrsystem. Kommunen jobbar för att minska lampornas energianvändning och underhållskostnad men vill också installera mer belysning för att skapa tryggare miljöer.

Två gånger om året inspekteras belysningen. Samtliga ljuskällor byts ut ungefär vart fjärde år, beroende på ljuskällans livslängd.  

Trafikljus 

Det finns elva trafikljus i Nyköping. Vibehöver din hjälp att upptäcka fel eller trasiga funktioner i trafikljusen. Det kan till exempel vara en knapp som är trög, ett glas som har spruckit eller ett trafikljus som inte alls fungerar. Här kan du göra felanmälan.   

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-11-13
Sidansvarig: Billy Törnkvist
Mer info

Allvarliga fel som kan innebära trafikfara eller vålla skada åtgärdas omedelbart.

Trasiga lampor åtgärdas normalt inom fyra veckor om det är tre eller fler lampor i rad som är trasiga.

Enstaka trasiga lampor byts vid besiktningar som utförs vid ett tillfälle på våren och ett på hösten.