Ny-/ombyggnation

Räddningstjänstens roll i byggprocessen är att stödja enheterna för samhällsbyggnadsfrågor i Nyköping, Gnesta, Oxelösund och Trosa kommuner som sakkunnig inom brandskyddsfrågor i byggärenden.

Vi medverkar vid byggsamråd som stöd till kommunens handläggare i brandfrågor. Vi diskuterar gärna brandkonsulternas olika lösningar för att byggnaderna ska uppnå bästa möjliga brandsäkerhet.

Byggnadstekniskt brandskydd

En del i en byggprocess är det byggnadstekniska brandskyddet. Byggnadstekniskt brandskydd beskriver hur en byggnad ska dimensioneras när det gäller brandskyddet. Det är beställaren/byggherren som sätter nivån för brandskyddet i en byggnad.

Privatperson, företag eller kommun - reglerna är lika

Om du som privatperson ska bygga en fristående villa är det du som är byggherre och du som ska beskriva byggnadens brandskydd. Är det till exempel kommunen som ska bygga en ny skola är det kommunen som är byggherre, och som ska beskriva byggnadens brandskydd. Samma gäller för privata företag.

Vi ger dig gärna råd

Vi ger dig gärna råd om din privata fastighet. Kontakta oss så berättar vi mer. Här kan också läsa mer om brandskydd i hemmet.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-01-15
Sidansvarig: Martin Wendt
RTJ