Testa din brandvarnare – den räddar liv

Fredag 1 december är det brandvarnardagen. En dag då vi uppmärksammar den viktiga brandvarnaren som ska finnas i varje hem. Den räddar liv!

December är den tid på året som det oftast brinner i våra hem. I många fall klarar vi att släcka elden men bäst är naturligtvis om det aldrig börjar brinna. Om det ändå går fel och branden bryter ut är brandvarnaren livsviktig. Den varnar dig snabbt.

Kom ihåg att testa din brandvarnare och byt batteri minst en gång per år. Vill du ha en SMS-påminnelse när det är dags att kolla brandvarnaren? Gå in på skyddadigmotbrand.se och registrera dig. Tipsa gärna nära och kära!

Tecknad bild på brandvarnare med texten Kom ihåg att testa din brandvarnare!

Störst risk för brand under advent

De flesta bränder i svenska bostäder som orsakas av levande ljus sker mellan december och februari. Antalet utryckningar på grund av levande ljus ökar för varje adventsdag och är flest fjärde advent. Vid tredje advent är brandtillbud i adventsljusstakar extra vanliga. Då har de första ljusen redan brunnit ner ett stycke samtidigt som vaksamheten blivit mindre. Det räcker med en kortare glömska för att branden ska vara ett faktum.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-12-01
Sidansvarig: Helena Vesterlund
RTJ