Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Familjefridsmottagningen

Familjefridsmottagningen är en verksamhet som erbjuder stöd till dig som är utsatt för våld i nära relation och stöd till dig som använder våld mot andra familjemedlemmar samt barn som upplevt eller blivit utsatta för våld eller som varit med om andra svårigheter i familjen.

De flesta brukar tänka på våld som sparkar och slag. Men det finns många andra handlingar som också kan kallas våld. Till exempel att hota, förödmjuka, använda makt och kontroll och förstöra materiella saker.

Med våld i nära relation menar vi att den som använder våld och den som blir utsatt för våld står i relation till varandra som partner, före detta partner, förälder, styvförälder eller barn.


För dig som är utsatt för våld i nära relation

Vi erbjuder samtalsstöd enskilt eller i grupp till dig som blir eller blivit utsatt för våld eller hot om våld eller upplevt fula eller kränkande ord. Eller du som upplevt att din partner ofta är svartsjuk och har ett behov av att kontrollera dig eller du som blivit rädd för din partners humör eller uppträdande.

För dig som använder våld eller har svårt att hantera din ilska

Vi erbjuder samtalsstöd enskilt eller i grupp för dig som använder våld och hot om våld, har svårt att hantera din ilska eller ofta hamnar i bråk som går över styr. Du vill ta ansvar för din våldsbenägenhet och vill utveckla andra sätt att hantera kritiska situationer.

För dig som är barn eller ungdom

Cumulus är en verksamhet för barn och ungdomar som varit med om svårigheter i familjen som svår separation, psykisk ohälsa, alkohol/drogproblematik eller som har upplevt våld.

Läs mer om Cumulus här

 

Nytt namn från januari 2017
Tidigare hette de första två enheterna Mejram respektive Fredman. Men i januari 2017 bytte vi namn till samlingsnamnet Familjefridsmottagningen - ett nationellt namn som beskriver vad vi erbjuder.

HBT-certifiering

Familjefridsmottagningen är en HBT-certifierad verksamhet.
Personalen har utbildats av RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter.

Logotype HBT-certifiering

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-10-23
Sidansvarig: Henrika Lundberg