Beroende och missbruk

Kommunen har det yttersta ansvaret för att personer med beroende- och missbruksproblem får det stöd och den hjälp som de behöver. I det ansvaret ingår också att informera om skadeverkningar av alkohol och droger.

Nyköpings kommun erbjuder olika former av kostnadsfri hjälp och stöd till personer som har beroende eller missbruksproblem - inklusive spelmissbruk - eller är anhöriga. 

Prata med oss anonymt

Till vår mottagningsgrupp kan du vända dig anonymt med frågor om beroende och missbruk.

Du erbjuds fyra stödsamtal på telefon utan att bli registrerad. Men om du vill komma på ett personligt besök  måste du uppge ditt namn.

Vill du ha hjälp?

Du är välkommen att ta kontakt med öppenvårdsenheten som kan hjäpa dig hitta rätt form av hjälp. Se kontaktuppgifter till höger.

Är du 20 år eller yngre kan du också kontakta ungdomsstöd. Här finns Ungdomsstödjare som har fokus på att jobba förebyggande och Öppenvård ungdom för ungdomar som har problem med alkohol eller narkotika. 

Gäller det någon i din familj?

Du som är anhörig till någon som går in i behandling hos oss kan på flera sätt delta i behandlingsprocessen. På så sätt kan du själv få stöd, men du blir också ett bra stöd för din närstående.

Du kan också kontakta Anhörigcenter. Där finns andra som har det som du. Det finns stöd att få och det finns någon att prata med.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-01-02
Sidansvarig: Helena Persson