Föreläsning: Självskadebeteende och ätstörningar

Föreläsningen vänder sig till dig som är anhörig till en närstående med självskadebeteende och ätstörning.

Under föreläsningen får du information om föreningen SHEDO som jobbar för  att sprida information, skapa opinion och ge stöd kring psykisk ohälsa, ätstörningar och självskadebeteende. Föreläser gör Monica Johansson, lokalrepresentant för SHEDO.

Du kommer att få höra hennes egen berättelse, få information om självskadebeteende och ätstörningar, samt samsjuklighet. Monica pratar även om vanliga myter om självskadebeteende och ätstörningar, känslor som du som anhörig kan känna. Hon ger tips till dig som är anhörig och du har möjlighet att ställa frågor.

SHEDO:s informationssatsning

Informationsprojektet Ego Nova är föreningen SHEDO:s stora informationssatsning om självskadebeteende och ätstörningar. De föreläser runt om i Sverige. Föreläsningarna bygger dels på föreläsarnas egna berättelser men också på faktadelar som tagits fram tillsammans med psykologiska institutionen vid Lunds universitet.

Tid: tisdag den 28 augusti kl 18 - 20
Plats: Olrogsalen, Culturum, Hospitalsgatan 4
Anmälan till Anhörigcenter: senast torsdag den 16 augusti. 100 platser finns. E-post: anhorigcenter@nykoping.se, telefon: 0155-45 74 10

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-06-05
Sidansvarig: Monica Berg