Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Lundagården

Lundagårdens demensboende ligger i Jönåker, drygt två mil söder om Nyköping. Boendet ligger centralt med närhet till butik och lättare promenadvägar i villakvarteren omkring.

Lundagården

Huset är från 1967 men byggdes om i mitten av 90-talet. Trakten kring Jönåker kallas även Kiladalen och dess urgamla kulturlandskap bjuder på både åkermark och skog.

På Lundagården arbetar vi salutogent. Det innebär att vi tar hänsyn till hur du är som person och vilka behov du har för att du ska få en meningsfull och bra vardag.

Gemensamma balkonger

Lundagården rymmer 32 boende fördelat på två våningar. Lägenheterna består av ett rum, badrum och ett pentry med kyl, spisplattor, diskho och uttag för kaffekokare. I tvättstugorna får de boende hjälp att tvätta, i annat fall sköts tvätten av personalen.

Till de gemensamma utrymmena hör en större samlingssal, vardagsrum och kök med tv-hörna. Sittgrupper finns på de gemensamma balkongerna och på innergården som omges av gräsmattor och rabatter. Uteplatser finns också på entrésidan med utsikt mot villaområdets liv och rörelse. På sommaren sitter boende och personal ute och fikar. Maten som serveras på Lundagården lagas i köket, som drivs av ISS. Här kan även mat till anhöriga beställas när de hälsar på. Frukost och mellanmål lagas på plats i boendets gemensamma kök, där alla måltider serveras och äts tillsammans. Det går också bra att äta i lägenheten för den som vill.

Aktiviteter varje dag

På Lundagården ordnas det återkommande aktiviteter varje vardag. Här bidrar även frivilliga krafter som Röda korset. Andra regelbundna aktiviteter är frågessport, högläsning, lättare gymnastik, allsång, fika med prat om äldre tider och bingo. Efter aktiviteterna serveras fika med nybakat bröd. En gång varannan vecka arrangerar Svenska Kyrkan Kiladalens församling gudstjänst. På Lundagården ordnas också festligheter som vårlunch, skördefest, kräftskiva, pubkvällar och större musikevenemang. Årets högtider firas förstås traditionsenligt.

Anhörigmöten ordnas också två gånger per år.

Midsammarfirande på Lundagården

Personal dygnet runt

På boendet finns omvårdnadspersonal dygnet runt och här jobbar även en sjuksköterska på dagtid. Kvällar, nätter och helger finns tillgång till joursjuksköterska. Läkare gör regelbundna besök. Sjukgymnast och arbetsterapeut kommer på besök två gånger i veckan. En fotvårdare jobbar i huset. Hembesök av frisör ordnas av personalen.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-10-30
Sidansvarig: Jenny Fast