Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Teknikprogrammet

På Teknikprogrammet får du en grundläggande högskoleförberedande utbildning som ger dig förutsättningar att studera och arbeta såväl nationellt som internationellt. Vi arbetar med att utveckla och stimulera intresset för teknik och teknikutveckling. Programmet har två inriktningar och det finns möjlighet att läsa till ingenjör på olika nivåer, från gymnasieingenjör till civilingenjör.

Programmet riktar sig till dig som vill; 

  • ha en studieförberedande utbildning med en teknisk profil med många möjligheter,
  • studera vidare till till exempel högskoleingenjör eller civilingenjör,
  • ha möjligheter till många framtida yrkesval, som till exempel tekniker, programmerare, systemutvecklare, projektledare, formgivare, produktionstekniker, konstruktör, tekniskt säljstöd, arkitekt, teknisk specialist, forskare, lärare/utbildare, processtekniker, datatekniker och mycket mer.

Teknikprogrammet erbjuder dig en pedagogisk variation och mångfald. Vår strävan är att arbeta projektinriktat där du som elev är med i processen från att lägga upp projekten till att genomföra dem och presentera dina resultat. 

Vi erbjuder dig att utveckla teknik utgående från människors behov och du kan fördjupa dig inom flera ämnesområden, så som webbteknik, nätverksteknik, produktutveckling,digital 3D och design. Vi jobbar även med att ge dig insikter i företagandets villkor och du får möjlighet att utveckla dina kreativa sidor genom Ung Företagsverksamhet. Läs också denna artikel i tidningen Sörmlandsbygden 2017-01-23

Vi har välutrustade lokaler för både laborativ verksamhet, praktiskt hantverk och digital kreativitet. Du får tillgång till datalabbsal, en modern verkstad, egen dator och ett avancerat mediatek.

Programmet har två inriktningar:

Information och medieteknik där datorteknik och digital kommunikation är i fokus och du får kunskaper om datorer, programmering, operativsystem, datorkommunikation och webbdesign.

Design- och produktutveckling där du får lära dig hur estetik, arbetsmiljö och miljökrav samverkar i design och produktion, samtidigt som du får kunskaper i tekniskt konstruktionsarbete.

Teknikprogrammet på Nyköpings gymnasium är en del av Teknik College Sydöstra Sörmland

Ta gärna del av vad våra elever tycker och känner om programmet:

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-08-16
Sidansvarig: Björn Löfstedt