Bygg- och anläggningsprogrammet på internationell seminarievecka

Elever och lärare från Bygg- och anläggningsprogrammet deltar i en seminarievecka i Maltas huvudstad Valletta den 3-8 mars. Deltagandet är en del av Nyköpings gymnasiums internationella arbete inom ramen för utbytesprogrammet Erasmus+.

Temat för seminarieveckan är ungdomars livsstil och leverne runt om i Europa. Seminarierna handlar om deras förutsättningar för byggbranschen i olika länder. Även levnadsvillkor för ungdomar, migration och politiska förslag tas upp under seminarierna, där meningen är att diskutera frågorna utifrån en ung persons perspektiv. Innehållet i seminarierna anknyter till läroplanen och kursmålen för gymnasiet. Övriga länder som deltar är Tyskland, Irland, Spanien och Malta. 

- Genom ökad kunskap kan eleverna få en uppfattning om hur bygg- och arbetsläget kan se ut, och vad som kan behöva göras för att möta de behov som finns inom bygg och anläggning internationellt, säger Kjell Nilsson, lärare på Bygg- och anläggningsprogrammet. 

Om Erasmus+ på Nyköpings gymnasium

Nyköpings gymnasium arbetar aktivt med internationella frågor. Just nu pågår flera Europeiska samarbetsprojekt som en del av skolans globala profil. Genom utbytesprogrammet Erasmus + har Nyköpings gymnasium fått möjlighet att delta i ett längre utbytesprojekt för partnerskap, i samarbete med flera Europeiska skolor. Projektet fortsätter under två år. 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-03-02
Sidansvarig: Annika Broman