Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Fotvård, akupunktur, tatuering

Verksamheter som använder stickande eller skärande verktyg vid så kallad hygiensk behandling ska anmälas hos Miljönämnden innan de startar.

Akupunktur och tatuering är exempel på hygienisk behandling där det finns risk för blodsmitta. De är anmälningspliktiga för att kommunen ska kunna kontrollera verksamheten regelbundet. Det gäller verksamheter som använder skalpeller, akupunkturnålar, piercingverktyg eller andra liknande skärande eller stickande verktyg.

Anmäl verksamheten i god tid

Anmälningsplikten innebär att er verksamhet ska anmälas till kommunens miljönämnd i god tid, senast sex veckor innan verksamheten startar. Kontakta oss gärna redan på planeringsstadiet. Då är chansen större att du inte behöver göra ändringar i efterhand.

Anmälan bör även göras vid överlåtelse, upphörande eller vid ändring av verksamheten.

Avgifter för anmälan och tillsyn

Vi tar ut en avgift för handläggning av anmälan som baseras på Miljönämndens taxa. Utöver det betalar du en årsavgift för vår tillsyn, som du kan läsa mer om i faktabladet här intill. 

Vad ingår i avgiften?

Anmälningsavgiften och tillsynsavgiften motsvarar den tid vi handlägger ett ärende. I handläggningen kan ingå att registrera anmälan, kontrollera uppgifter och handlingar, genomföra tillsynsbesök och skriva tillsynsrapporter. 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-09-21
Sidansvarig: Anna Jonsson