Starta, etablera och driva företag

Du som ska flytta, etablera eller vidga din verksamhet gör klokt i att välja en region som växer och har ett tydligt tillväxtfokus.

fastighet med två personer på bild

Nyköping har en tillväxt långt över landets genomsnitt. Läget med närhet till städer, affärsmöjligheter och arbetskraft är en viktig anledning.

Expansiva städer som Stockholm, Norrköping och Linköping nås på en timme cirka och flygplatsen Stockholm Skavsta ligger bara några minuter från Nyköping. Här finns också E4:an och en järnväg med tät trafik där kommunen planerar för ett nytt resecentrum. Det kommande bygget av Ostlänken är andra tilltalande fördelar inför valet av etableringsort.

Korta avstånd till hav, jobb, skola och natur gör det lätt att leva och trivas här. Det både byggs och projekteras för bostäder, nya bostadsområden och skolor.

Näringslivsenheten hjälper dig att starta

I kommunen finns över 4 000 företag och närmare 24 000 arbetstillfällen. Om du vill starta, driva eller etablera företag här kan näringslivsenheten hjälpa dig och beskriva hur läget ser ut för olika branscher. 

För praktiska frågor om hur det går till att starta ett företag hänvisar vi till rådgivarna på NyföretagarCentrum som ger kostnadsfri rådgivning.

Almi Företagspartner i Nyköping, erbjuder rådgivning och finansiering. De kan också ge bra råd kring olika branscher.

Nyköpings kommun kan erbjuda byggklar mark på mindre eller större ytor. I registret Lokalguiden kan du själv söka lediga lokaler av olika storlek i Nyköping. 

Vill du utveckla din företagsidé?

Du kanske har en bra företagsidé som du behöver diskutera med någon? Eller utveckla företaget? Du kan få hjälp genom Almi Företagspartner.

Du kan hitta mycket bra och användbar information på verksamt.se där du får veta vilka tillstånd som krävs för olika verksamheter exempelvis. Tillväxtverkets tidning Starta Företag 2018 guidar dig också till rätt ställe när du funderar på att starta eget.

Nätverka med andra

I regionen finns många nätverk där du kan skapa nya kontakter och långsiktiga relationer. Du erbjuds intressanta aktiviteter, nätverksträffar och utbildningstillfällen.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig till naringsliv@nykoping.se

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-04-19