Nyköpings graffitivägg

Välkommen till Nyköpings graffitivägg som ligger i hamnen vid volleybollplanen. Väggen är öppen för alla, se här hur det funkar. 

Väggen är totalt 60 meter lång och uppdelad i en stor och tre mindre väggar. På platsen finns bänkar, bra belysning och utsikt över vattnet.

Så här funkar det: 

  • Väggen är öppen för alla. Du som vill måla tar med egen färg.
  • Använd väggen för att måla, skapa och ge uttryck för din åsikt.
  • Kränkningar eller angrepp mot en person eller grupp är inte ok.
  • Graffiti utanför väggen polisanmäls. Syftet med graffitiväggen är att främja graffitin som konstform. Klotter utanför väggen och på stan är inte tillåtet och fortsätter att bekämpas av kommunen och polisen.
  • Använd soptunnorna till ditt skräp.

Ser du något på väggen som inte känns ok eller att något förstörts på platsen, hör av dig till Nyköpings kommun felanmälan 0155-24 88 00 eller www.nykoping.se/felanmalan

Lycka till med målandet!

Hitta hit

Graffitiväggen ligger i Nyköpings hamn, se adress på kartan nedan. Åker du buss är det cirka 15 minuter promenad från busstationen i Nyköping.

Stora målare på invigningen 2013

Graffitiväggen invigdes 8 juni 2013 och gästmålare fanns på plats: Ikaroz & Klottrarna [sthlm], Awone & Tyme [norrköping], Rabeks & Ekoe [oslo], Fröken Ågren och Emmilou [sthlm].

Hur kom väggen till?

Varför satsar Nyköping på en graffitivägg? Ungdomsfullmäktige har drivit frågan under tio års tid. Det är just efterfrågan bland ungdomar som är den främsta orsaken till satsningen. Kommunen vill också lyfta fram graffitin som konstform och skapa ett större utbud av fritidsaktiviteter i staden.

Vår stadsträdgårdsmästare Cecilia Behm skapade en plats för väggen i Nyköpings hamn. Cecilia har haft ett nära samarbete med graffitikonstnärer genom Robin Rundström - representant från Graffitifrämjandet.

Kommunen ansvarar för väggen i nära samarbete med graffitimålare, parkavdelningen och polisen. Väggen byggdes på prov men kommer att bli kvar tills vidare och utvärderas på nytt 2018.

Christian Hårleman från Kultur- och fritidsnämnden, Anna Hedin grafisk formgivare och stadsträdgårdsmästare Cecilia Behm vid skissen för graffitiväggen. På det här mötet diskuterades hur infotavla och soptunnor ska stå för att passa platsen, målarna och renhållningsfolket bäst.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-01-18
Sidansvarig: Sofia Jansson