Föreningar

Bowla, sjung, skejta eller sy. Många är aktiviteterna som finns i Nyköping att engagera sig i på fritiden. Här hittar du information om Nyköpings föreningsliv, får svar på frågor om hur du startar en förening och vilket stöd och service du kan få.

Nyköpings kommun har närmare 400 föreningar och 50 000 medlemmar! Ta vara på ditt intresse, gå med i en förening eller starta en egen! 

Gå vidare via menyn eller snabblänkarna nedan:

Är ni fler än 20 personer har ni möjlighet att söka föreningsbidrag. Här hittar du information om hur du gör för att ansöka om bidrag och vilka bidrag som finns.

Här hittar du vad som är aktuellt just nu, utbildningar, frukostmöten, ansökningstider och tips.

Här kan du läsa om vilka tjänster Nyköpings kommun erbjuder föreningar, marknadsföring av evenemang, hitta volontärer till verksamheten etc.

Här kan ni som föreningar administrera och förstå hur vårt föreningsregister fungerar. Hur blir man synlig i Föreningsregistret FRI och hur administrerar man sin sida i FRI?

Nyköpings Arenors egna lokaler är starkt subventionerade av Kultur- och Fritidsnämnden. Du får hyra lokaler till mycket bra pris om din förening är en barn- och ungdomsverksamhet och är bidragsberättigade enligt angivna villkor.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-08-22
Sidansvarig: Lars Persson