Nyköping i sociala medier

Nyköpings kommun använder sociala medier som en kanal för dialog med medborgare, precis som telefon eller e-post. Det ska vara enkelt och snabbt för medborgaren att kommunicera med oss – sociala medier blir ytterligare ett verktyg.

Ta kontakt med oss

Genom Nyköpings kommuns Facebooksida kan du prata med oss om kommunala vardagsfrågor. Ställ din fråga eller lämna en synpunkt och vi ser till att du får svar från rätt person.

Håll dig uppdaterad

På kommunens Facebooksida får du också snabb information vid kris, du får reda på om det är avbrott eller förändringar i kommunens service och du får tips på aktiviteter och evenemang som är på gång.

Nyköpings kommuns officiella sidor på Sociala medier

 Facebook

 

Facebook är ett socialt nätverk där du kommunicerar med till exempel vänner, företag och kommuner genom statusuppdateringar, kommentarer och chatt.

Sidor för alla

 

Sidor för barn, unga & föräldrar

 

 Bloggar


En blogg är en webbplats som uppdateras ungefär som en dagbok på nätet och där läsarna har möjlighet att kommentera inläggen. På Nyköpings kommuns bloggportal hittar du alla kommunala bloggar.


 Instagram

 

Instagram är ett socialt nätverk där man delar bilder med andra. Du kan redigera dina bilder med olika filter och andra kan följa, gilla och lämna kommentarer.

 Youtube

 

Youtube är en webbplats där du kan se andras, och ladda upp dina egna videoklipp. Du kan även kommentera andras videoklipp.

 

 Linkedin

LinkedIn är ett socialt nätverk för professionella kontakter där du kan följa personer, företag och myndigheter och bygga ett nätverk av kollegor och kontakter.

 Twitter

 

Twitter är ett socialt nätverk där du kommunicerar genom korta inlägg, så kallade tweets.

 Snapchat

 

Snapchat är ett socialt nätverk där du delar foton och filmklipp med vänner och följare. Efter det att ett inlägg visats för en mottagare så försvinner inlägget från mottagarens skärm.

 
Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-11-13
Sidansvarig: Jenny Gullstrand
Mer info

Kommunstyrelsen antog i november 2010 en rutin för användning av sociala medier i Nyköpings kommun. Rutinen reviderades i maj 2018.

Sociala medier
Sociala medier och nätverk är olika plattformar där människor samlas för att kommunicera med varandra och för att snabbt kunna få tillgång till relevant information. 

Följ oss
Nyköpings kommuns sidor på sociala medier kan besökas av vem som helst, även utan ett eget konto.

Ställa frågor
För att kunna ställa frågor eller skriva kommentarer på något av de olika sociala medierna så måste du vara medlem där. Medlemskap är gratis på de sociala medier där kommunen finns representerad.