Kommunstyrelsen 1 nov

Kommunstyrelsen i Nyköping sammanträdde måndag 1 nov och tog bland annat beslut om upprustning av kanotstadion och inköp av en defibrillator till Stadshuset.

Kanotstadion
Kommunstyrelsen anslår 3 miljoner kronor till utveckling av kanotstadion i Nyköpings hamn. För att genomföra större tävlingar behöver anläggningen utrustas med vågdämpare och startgrindar. En upprustning behövs också av bryggor, toaletter och kanotförråd. Efter upprustningen planerar Svenska kanotförbundet, Nyköpings kanotgymnasium samt Nyköpings och Oxelösunds kanotklubbar med att kunna arrangera SM, Nordiska mästerskap, världscup och VM i alla kanotgrenar. Publikdragande motionslopp och uthyrning av kanoter till motionärer och turister planeras också.

Defibrillator i Stadshuset
För att möjliggöra snabba insatser vid hjärtstillestånd ska kommunen utrusta Stadshusets entréhall med en defibrillator. I beslutet ingår utbildning av personalen.
Ett hundratal hjärtstillestånd per år sker utanför sjukhusen.

Uppdaterad: 2010-11-01
Sidansvarig: Lars-Göran Bergman