Äldre nöjda med maten

De som bor på kommunens äldreboenden är nöjda med den mat som serveras. De flesta tycker att den både ser god ut och smakar bra.

Maten på kommunens äldreboenden får bra betyg. Det visar en enkätundersökning om mat som kommunen gjort. 32 procent av dem som svarat på enkäten tycker att maten smakar mycket bra och 65 procent tycker att den smakar ganska bra. De flesta väljer att äta sin mat i den gemensamma matsalen och upplever att måltidsmiljön är bra.
- Personalen gör ett bra jobb i att skapa en trevlig måltidsupplevelse. Det är viktigt för då kan den äldre bli mer inspirerad till att äta och få mer hungerskänslor, säger Ann Gredander, kostansvarig i kommunen.

Önskemål om pizza

De som svarade på enkäten fick också lämna förslag på vad de vill äta för mat. Bland önskemålen finns gamla klassiska rätter som rotmos, bruna bönor med fläsk och stekt sill men även pizza och pommes frites.
- Det vi kan se är att man vill ha en mer hemlagad känsla på maten. Nu ska rapporten lämnas vidare till entreprenören ISS så att de kan ta del av önskemålen, säger Ann.

Under våren infördes möjligheten att välja mellan två rätter på lunchen.
- Det har mottagits väldigt positivt, säger Ann.

Uppdaterad: 2011-12-21
Sidansvarig: Helena Westerlund