Wedholms bygger nytt vid Hemgården

Wedholms bygger just nu en ny fastighet på Hemgårdsområdet och flyttar dit i augusti. Huset ska inrymma utvecklingsorganisationen som finns i Nyköping samt en produktionsenhet.

Foto: Björn Qvarfordt

- Det blir väldigt bra, säger Mattias Cleveson, vd för Wedholms. Företaget har velat flytta i närmare 7 år och snart är vi i mål. Nu finns utrymmet för tillväxt i Nyköping, framför allt på tjänstemannasidan där utvecklingsarbetet är i fokus.

Fastigheten på 1200 kvadratmeter med kontor i två plan blir granne med Rehns och Opel bland annat som också flyttat till Hemgården. Området har bra tillgänglighet och ett transportläge med direkt närhet till E4:an.

- Vi har tittat på Arnö men även jämfört med Norrköping eftersom det inte fanns något som intresserade oss i Nyköping tidigare. Det här läget och den här marken blir bra för oss.

Wedholms har totalt ett 80-tal anställda, cirka en fjärdedel av styrkan finns i Sverige, övriga finns i produktionsenheter i Polen och Turkiet. Företaget är även representerat i Finland med service och i Tyskland med en försäljningsorganisation.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-03-21