Vattenläcka på Myntans äldreboende

Under natten till måndag 28 maj uppstod en vattenläcka på Myntan. Kommunfastigheter har åtgärdat läckan och pumpat bort vatten från tre lägenheter men fortsätter att bevaka läget.

Läckan startade i väggen intill en toalett i ett tomt rum, på trygghetsboendet på plan 3. Ett vattenrör i väggen gick sönder och vanligt färskvatten har spridit sig till våningarna under.

Tidig morgon upptäcktes vatten som täckte golvet i tre lägenheter i äldreboendet på plan 1 och 2. Det var cirka en decimeter vatten i lägenheterna. Kommunfastigheter var på plats och pumpade bort vattnet innan 7.00 på morgonen. De boende i de tre lägenheterna har tagits omhand av personal och anhöriga har fått information om händelsen.

- Det är ett känsligt läge där de äldre ligger och sover. Vi vill inte störa utan åtgärdade de lägenheter där det var känt att det fanns vatten då tidig morgon. Det kan hända att fler lägenheter är drabbade men att det kommer fram först när folk har vaknat. Vi har tät kontakt med Myntan och kommer att åtgärda snabbt när vi märker hur vattnet spridit sig, säger Peter Andersen, drifttekniker på Kommunfastigheter.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-05-28
Sidansvarig: Anna Malm