Var med och uppmärksamma Earth Hour 2018

Lördagen 24 mars klockan 20:30-21:30 är det dags för Earth Hour - världens största miljömanifestation! Årets tema är "One planet life - Lev och ät inom ramen för en planet".

Nyköpings kommun är med och deltar i manifestationen genom att släcka ner Stadshuset, Rådhuset, Östra skolan, Vattentornet och delar av Rosvalla. Vi uppmuntrar företag och verksamheter att också vara med och släcka lyset.

 

Alla kan vara med!

Var med och visa att du värnar om jordens resurser! Släck lyset klockan 20:30-21:30 lördag 24 mars. Genom att släcka lyset en timme skickar privatpersoner, företag och organisationer en signal till världens beslutsfattare om att agera i klimatfrågan.

Det finns inga formella kriterier för att medverka – det är upp till var och en vad man vill göra. Det är sällsynt att vi i dagens samhälle stannar upp och reflekterar över hur mycket resurser vi använder och hur vi lever våra liv. Earth Hour är ett tillfälle för det!

Förskolor och skolor

Världsnaturfonden WWF engagerar varje år förskolor och skolor i Earth Hour. På deras webbplats kan lärare hämta inspirationsmaterial, fakta och övningar för undervisning kring temat klimat med fokus på Earth Hour. Läs mer och anmäl din skola.

Missa inte seminariet "Bli svinnsmart! Ta vara på maten och spara pengar och miljö"

Ta chansen att gå på en gratis föreläsning om hur du kan bli svinnsmart! Söndagen 25 mars 13.30 i Nicolaiskolans Aula kan du lyssna på en expertpanel med lokala kockar som delar med sig av sina bästa tips för att ta vara på maten och slänga mindre - bästa sättet att spara pengar och miljö! Vill du veta mer om hur du minskar matsvinnet redan idag, läs Minimeringsmästarnas tips.

Läs mer om Earth Hour

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Johanna Friberg