Utlandsuppdrag väntar efter Venedig

Utvald, inbjuden och uppmärksammad i Venedig och i europeisk tv. Sommar och höst har varit en fantastisk tid för skinnkonstnären och hantverkaren Carina Sohl i Nyköping. 

För skinnkonstnär Carina Sohl från Nyköping väntar nu nya spännande samarbeten med formgivare och designers i Europa. Foto: Lindblad Studio

Efter utställningen Homo faber event i Venedig med Europas bästa kvalitetshantverk, väntar nu nya kontakter och samarbeten.

- Jag trodde inte det var sant när jag blev inbjuden. Att bli uttagen bland dessa fantastiska konstnärer och designers är helt otroligt! Konstobjekt och hantverkare var handplockade för att visa vad Europas skickligaste hantverkare skapar. Den har lockat många tusen besökare.

Hemliga avtal på gång

Carina Sohl använder växter för att trycka mönster i läder och hennes arbeten väcker beundran hos franska modehus och designers. Nu väntar nya spännande samarbeten med flera utländska företag som hon tills vidare måste vara förtegen om innan alla avtal är klara.

När tv-teamet från kanalen Euronews kom hem till studion i Marsviken i somras visste hon inte vilket genomslag det skulle få, men filmen har visats i tv-kanalen många gånger innan utställningen började.

- Det verkar som att intresset för konstnärligt hantverk i Sverige ökar, det märktes på Formexmässan och det är väldigt roligt. Intresset i Europa har länge varit stort.

Läs mer om Carina Sohls hantverk på www.carinasohl.com.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-10-03