Träffa Nyköpings kommun på Bomässan

Boende, Trädgård och fritid är teman på Nyköpings Bomässa 2018 som går av stapeln helgen den 17-18 mars på Rosvalla. Nyköpings kommun är på plats och berättar om bland annat bygglov, lediga tomter och hur du kastar rätt.

På Nyköpings Bomässa får Nyköpingsbor och besökare möjlighet att träffa kommunens tjänstemän och direkt på plats få rådgivning och svar på frågor. Vi finns i monter B:116.

Ska du bygga ut eller nytt?
Vi berättar hur du söker bygglov. Senaste nytt om nya bostäder och lediga tomter presenteras.

Hur kastar du rätt?
Vi ger konkreta tips.om hur du kan tänka mer på miljön i ditt hushåll. Vet du till exempel hur man förhindrar att få matolja och fett i avloppet? Hur kastar man rätt? Hur minskar man sitt matsvinn?

Vattenmätarbyte
Fram till 2021 kommer samtliga vattenmätare i Nyköpings kommun bytas ut till fjärravlästa mätare. Bytet innebär att villaägare framöver inte kommer att behöva lämna in mätarställningen manuellt. På mässan ger vi dig mer information om bytet.

Hur vill du få information från oss?
På Bomässan genomförs en undersökning där besökare får välja de informationskanaler som passar dem bäst. Vi informerar även om de olika kanaler vi har.

Brandskydda ditt hem
Räddningstjänsten informerar om hur du ska känna dig trygg i ditt hem och undvika brand och skador. En brandbil finns utanför Rosvallas entré.

Engagera dig på din fritid och turista hemma!
I lilla ishallen kan besökare träffa Nyköpings Turistbyrå och Nyköpings Arenor. De ger de bästa tipsen på hur du får ett gott liv här i Nyköping. De berättar om allt som finns i din närhet att uppleva och göra, om Nyköpings föreningsliv och vad du kan fylla din fritid med.

Läs mer om Nyköpings bomässa

 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-03-09
Sidansvarig: Maria Säfverblad