Tack för att du släckte i lördags!

Earth Hour 2018 ägde rum lördag 24 mars klockan 20.30-21.30. Hundratals miljoner människor världen över släckte lyset för att manifestera sitt stöd till världens klimatarbete.

Världsnaturfondens (WWF) manifestation Earth Hour ska inspirera till förändrade vanor. Effekten av Earth Hour är en tankeväckare om vad vi alla kan göra för miljön och klimatet, i år på temat One planet life - Lev och ät inom ramen för en planet.

Minimeringsmästarnas bästa tips minskar matsvinnet

Under söndagen kunde alla som ville delta i Minimeringsmästarnas seminarium "Svinnsmart" där en panel med skickliga lokala kockar utbytte tips och idéer kring hur vi tar vara på maten. Läs mer om Minimeringsmästarna och deras tips. 

– Tack till alla er som släckte i lördags! Vi var hundratals miljoner människor runt hela jorden som deltog i manifestationen vilket skickar en signal om hur viktig den här frågan är för oss alla, säger Johanna Friberg, miljöstrateg i Nyköpings kommun. 

Stadshuset, Rådhuset och delar av Rosvalla släcktes

Nyköpings kommun har deltagit i Earth Hour sedan 2009. I år släcktes följande kommunala byggnader: Stadshuset, Rådhuset, Östra skolan, Vattentornet och delar av Rosvalla.

Läs mer om Earth Hour.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-03-26
Sidansvarig: Johanna Friberg