Sverigecupen i handboll tillbaka till Nyköping 2018 - bevis på att Nyköpings arenor håller hög klass

Sverigecupen är Handbollens motsvarighet till Ishockeyns TV-puck. Sveriges bästa 15-åringar samlas då i en stor turnering. Tillsammans med IFK Nyköping har Nyköpings Arenor på Nyköpings Kommun arrangerat cupen i fyra år i rad. Nu är det klart att Nyköping får förtroendet även ett 5:e år. 

– Detta är mer än bara ett idrottsevenemang så vi är extra stolta över att för femte året i rad få välkomna Svenska Handbollförbundet och alla spelare till Nyköping och Rosvalla, säger Stig Ekström, verksamhetschef för Nyköpings Arenor.

Sverige Cupen är väl etablerat i handbollskretsar sedan över 30 år. För Nyköping innebär Sverigecupen stora intäkter. Omsättningen för näringslivet i Nyköping har ökat med 10 miljoner kronor i samband med cupen, stadens hotell har varit fullsatta och turneringen innebär ett stort marknadsföringsvärde för Nyköping.

 -Sverige Cupen är ett evenemang som sätter Nyköping på kartan. Återkommande kunder är ett bevis på att våra arenor och vårt värdskap håller högsta klass och att vår organisation klarar stora arrangemang. IFK Nyköping gör ett fantastiskt jobb som arrangör och vi är glada över att få samarbeta med en så professionell förening, berättar Stig Ekström 

Sedan premiärarrangemanget i Nyköping 2014 har Svenska Handbollförbundet varje år utvecklat arrangemanget. Spelare, ledare, besökare och samarbetspartners är mycket nöjda med genomförandet.

 -I SHF:s visionsarbete ingår att utveckla våra arrangemang och vi kan konstatera att vi i Nyköping och på Rosvalla lyckats till 100 procent, säger Svenska Handbollförbundets vd Christer Thelin.

OM SVERIGECUPEN

  • Distriktlagsturneringen SverigeCupen arrangeras i Nyköping 9-11 november 2018.
  • Sverigecupen är Handbollens motsvarighet till Ishockeyns TV-puck. Det är Sveriges bästa 15-åringar som finns representerade i 42 distriktslag från hela landet.
  • Ingår som ett led i SHF:s spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga lovande domare.
  • Fungerar som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna
  • Drar till sig stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar.

Dela med dig
Skriv ut