SverigeCupen drar tusentals till Rosvalla

Under helgen 9–11 november spelas drygt 130 matcher i SverigeCupen i handboll för 15-åringar på Rosvalla med distriktslag från hela Sverige. 

Tillsammans med Svenska Handbollförbundet och IFK Nyköping arrangerar Nyköpings Arenor på Nyköpings Kommun cupen för femte året i rad. Över 2 000 besökare kommer till Rosvalla.

För Nyköping innebär det stora intäkter, omsättningen för näringslivet i Nyköping ökade totalt med 10 miljoner kronor under 2017. I år är stadens hotell fullbokade och turneringen innebär ett stort marknadsföringsvärde för Nyköping.

Nyköpingselever får praktik

Förberedelserna pågår för fullt. Stefan Germerud hos arrangören IFK Nyköping berättar att långt över 100 volontärer är involverade i SverigeCupen med alltifrån bemanning av kiosker, sekretariat och värdar till personer som filmar. 

Under evenemanget finns också gymnasieelever från Nyköping Strand Utbildning på plats som i sin utbildning får praktik under cupen. 

Gratisbuss för alla

Det väntas cirka 2 000 besökare utifrån per dag och för att våra gäster även ska få uppleva Nyköping har NYSAM ordnat med en shuttlebuss som kommer att köra besökare från Rosvalla till centrum under lördagen. Även Nyköpingsborna kan ta den bussen till Rosvalla för att titta på handboll. 

För varje år har vi velat utveckla evenemanget tillsammans med IFK Nyköping och Svenska Handbollförbundet. Nytt för i år är att vi erbjuder fem hallar under samma tak då vi även kommer att använda stora ishallen som matcharena. Isen tas bort, vilket självklart innebär en hel del jobb, men vi har gjort det många gånger förr och har rutiner som fungerar bra, säger Markus Nilsson, driftschef för Rosvalla. 

Fri entré till matcherna

I entréhallen byggs ett mässområde med aktiviteter, försäljning, kafé och studio med livesändning.

– Evenemanget bjuder på fri entré hela helgen så vi hoppas att Nyköpingsborna tar tillfället i akt att få uppleva riktigt bra handboll med framtidens stjärnor, säger Stefan Germerud.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-11-02
Sidansvarig: Annika Hedberg