Stort intresse för företagsmark

Just nu är intresset stort för företagsmark i Nyköping. Till exempel är området Hemgården i stort sett fulltecknat: flera optionsavtal är skrivna och tillgänglig mark börjar ta slut just där.

Det är bland andra Nordströms Bygghandel AB (Rehns) som vill köpa mark i Hemgården. Enligt köpeavtal ska köparen inom två år från tillträdesdagen uppföra en byggnad på minst 7000 kvadratmeter. Förslag om optionsavtal är skrivna med ytterligare sju företag som vill etablera sig i bland annat området Hemgården.

- Det är såklart både bra och roligt att så många företag är intresserade av mark i Nyköping. Företagen är mycket viktiga för att Nyköping ska vara en kommun där människor vill bo, verka och vistas, berättar Olov Skeppstedt, mark- och exploateringschef i Nyköpings kommun. Vi arbetar intensivt tillsammans med Näringslivsenheten med att se över möjligheter och synka det med företagens behov.

Andra företagsområden i Nyköping är Arnö västra och östra, Hinzens krog och Vida. Läs mer om ledig företagsmark. I Påljungshage etapp 2 pågår förberedande arbete för framtida verksamhetsområde.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-02-06
Sidansvarig: Annica Nilsson