Sommarnyheter i krogvärlden

De senaste krognyheterna inför Nyköpings sommarsäsong handlar bland annat om Tovastugan och restaurangen Texas Longhorn. Hyresgästen som hyr Tovastugans kök och restaurang V och Kommunfastigheter har från och med i år fått en ny ägare.

Tovastugans återskapande till kulturhistorisk miljö glädjer många. Borta är neonljusen som setts i parken några år.

Nu har de tidigare kulörta lyktorna och tivoliinspirerade dekorationerna försvunnit och istället satsar nye ägaren Fadi Malki på kulturmiljön de närmaste 2-3 åren. På menyn står närproducerade råvaror, drycker med ett skandinaviskt tema, bland annat skaldjur.

Texas Longhorn är en populär restaurangkedja på franchisebas som finns över stora delar av landet. Sedan några veckor tillbaka finns den även i Nyköping. Det är tidigare Tres Tapas på Smörtorget bakom Rådhuset mot Stadshuset, som omvandlats till glädje för kött- och grillälskare.

Den amerikanska matkulturen fortsätter inta Nyköping, såväl interiört som matmässigt. Inom kort öppnar även nybyggda Kentucky Fried Chicken vid Påljungshage och den thailändska snabbmatskedjan Chop chop intill KFC. Det är mycket som händer, tidigare i våras öppnade bistron The Kitchen vid Fors.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-05-28