Snart får Arnö en aktivitetsyta för stora och små

På platsen mellan Buskvägen och Strandstuguviksvägen händer det grejer. Till våren ska en helt ny allaktivitetsyta stå färdig om allt går enligt plan. 

Bebyggelsen på Arnö ökar varje år och det har länge funnits ett behov av att rusta upp området bakom Buskvägen. I dag finns där en inte särskilt spännande idrottsplan i grus. Den kom till samtidigt som byggnationen av bostadskvarteren på 1980-talet.  

– I och med att husen på Kaprisvägen byggdes ramas idrottsplanen in på ett nytt sätt och allt fler närboende kommer in med önskemål om att rusta upp och snygga till där, berättar Albert Ellestad, landskapsingenjör och lekplatsansvarig i kommunen.

En upphandling av redskapsleverantör gjordes tidigare i år och den är nu klar med Kompan som vinnande anbudsgivare. 

Klicka för större bild
Allaktivitetsytan från ovan.

Skisserna för parken visar ett större ”chill out-område”, alltså en yta för allmänt umgänge. Vid sidan av den byggs en lekplats och dessutom en utegymsyta. Även en multiarena i konstgräs anläggs. Det blir en allaktivitetsyta där olika generationer ska kunna träffas. 

– De vuxna kanske tränar på utegymmet, barnen leker i lekparken medan ungdomarna hänger i chill out-området. Det kan vara ett sätt att skapa trygghet och förhindra skadegörelse på platsen, menar Albert. 

Det kommer att gå stigar in i parken från Buskvägen, Strandstuguviksvägen och Kaprisvägen. I samband med byggnationen kommer den lilla lekplatsen på Buskvägen att tas bort. 

Byggnationen startar i oktober och allt beräknas stå färdigt till våren 2019. 

Fakta: Allaaktivitetsyta på Arnö
Parken byggs upp på stenmjölsyta. Marken i utegymmet och lekplatsområdet täcks med träflis. Konstgräsplanen består av sandfyllning, vilket är ett miljövänligt alternativ till gummigranulat. Parken kommer att vara upplyst.

Fler bilder

Klicka för större bild
Lekplatsen. 

Klicka för större bild
Multiarenan närmast i bild. 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-09-24
Sidansvarig: Malin Brunelius