Rundtur för flyttsugna

43 inflyttningsintresserade nästan uteslutande från Stockholm med omnejd deltog på rundturen lördag 19 maj som även i år inföll på den soligaste av dagar.

Busstur genom nya och äldre bostadsområden, Nyköping från havet på båt, guidning till fots från hamnen till Stora Torget och allmänt prat om Nyköping stod på schemat för rundturen som är en del av Bo i Nyköping-kampanjen.

Johanna och Fredrik är mitt i flytten från Stockholm till Nyköping och kom till rundturen för att spana på sin nya stad. Johanna är gravid och paret vill leva familjeliv i Nyköping.

Syftet är att visa Nyköping för de som är intresserade av att flytta hit. Johanna och Fredrik från Stockholm tog en titt på sin nya stad. De flyttar i dagarna in i sin nya lägenhet på Ringvägen i Nyköping. Den här fick oss att bestämma oss, säger Fredrik och pekar på Johannas gravidmage.

- Vi vill inte ha familj i Stockholm. Jag bodde i Nyköping för 15 år sedan och trivdes. Idag ser vi att det hänt massor med allt som byggs. På båtturen upptäckte vi också många fina sommarställen i skärgården. Nyköping känns tryggt, lummigt och vackert. Det ska bli roligt att flytta hit, säger Fredrik.

Anders och Anna-Karin med sonen Christian bor i Solna men är sugna på Nyköping.

- Vi vill till landet och tittar mest på områden strax utanför Nyköping. Eftersom vi är friluftsmänniskor längtar vi till skog och mark, säger Anna-Karin.

Många på väg till Nyköping

Susanna Skatteboe från Turistbyrån i Rådhuset arrangerade dagen.

- Det var en lyckad dag med fint väder och många nyfikna, glada rundtursbesökare. Fler än tidigare är konkret på väg hit eller har nyss flyttat hit. Det var roligt att höra familjerna som redan flyttat till Nyköping stolt marknadsföra sin nya stad till de andra deltagarna, säger Susanna.

Hjördis från Turistbyrån höll i stadsvandringen och mixade historia med nutid.

Personlig service och svar på frågor

Under dagen kunde besökarna ställa frågor kring boende, stadens utveckling, förskola och skola med mera – till kommunens medarbetare från Turisbyrån, Samhällsbyggnad, Barn Utbildning Kultur, HR och Kommunikationsavdelningen. Arbetsförmedlingen fanns också på plats liksom mäklare och husbyggare.

- Den här personliga servicen känns väldigt bra att kunna ge. Flera av besökarna berättade att känslan de fick under rundturen var genuin, varm och välkomnande, säger Susann från Turistbyrån.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-05-22
Sidansvarig: Anna Malm