Paus för Forum 2018

Samtalsfestivalen Forum Nyköping tar paus 2018 för att ge utrymme för förberedelser inför höstens riksdagsval 9 september.

Målsättningen med Forum Nyköping är att skapa en nationell arena där Nyköping står som värd för olika aktörer att diskutera angelägna framtidsfrågor om social sammanhållning och tillit för att värna och upprätthålla ett demokratiskt samhälle.

- Vi har beslutat att fortsätta med Forum Nyköping, som har kommit att bli en tung arena för samtal om kärnfrågor i vår demokrati. Dock ser vi att ett arrangemang av den storleken på sensommaren kommer att krocka med praktiska förberedelser inför valet 9 september. Därför väljer vi att pausa Forum i år, säger kommunstyrelsens ordförande Urban Granström.

Tidigare Forum Nyköping

Samtalsfestivalen på Stora Torget har tidigare ägt rum i augusti 2016 och september 2017. Många människor lyssnade till de olika talarna och paneldiskussionerna. Förutom alla som samlades på torget sågs samtalen av flera tusen personer via livesändningar på Facebook och direktsändningar via SVT Forum.

Talare på Forum Nyköping har bland annat varit Bi Puranen, Birgitta Ohlsson, Abd al Haqq Kielan, Lars Trägårdh, Tove Lifvendahl och Nalin Pekgul. Ledda i samtal av moderatorer som Navid Modiri och Anna Lindman.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-03-08
Sidansvarig: Anna Malm