Ostlänken viktig del för regeringen

I dag har regeringen presenterat den nationella planen för transportsystemet år 2018-2029. I planen är Ostlänken en viktig del för ett utvecklat transportsystem i Sverige och Stockholms-/Mälardalsregionen.

- Det är mycket glädjande att regeringen nu har beslutat om den nationella planen där återigen Ostlänken proklameras och mer pengar finns avsatta för Ostlänken, säger Urban Granström, kommunstyrelsens ordförande.


Den nationella planen är grunden för den trafikslagsövergripande planen för utveckling av transportsystemet för perioden 2018-2029.

Planen omfattar åtgärder för underhåll av statlig infrastruktur, utveckling av det statliga väg- och järnvägsnätet samt sjöfart och luftfart om totalt 622,5 miljarder kronor. 


- Nu kan vi jobba vidare för att få klart Ostlänken så snart som möjligt. För Nyköpings utveckling är Ostlänken en viktig del i ett utvecklat transportsystem i Mälardalsregionen. Den stärker regionförstoringen samt skapar förutsättningar för tillförlitlig tågtrafik, säger Urban Granström.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-06-04
Sidansvarig: Annika Hedberg