Nytt och fräscht på barnavdelningen i biblioteket

Sagogrottan på biblioteket har fått ny inredning med plats för fantasilek och spännande program för de minsta. 

Den nya inredningen, med lekmöbler som är lätta att flytta, ger ett ljusare och mer flexibelt rum med utrymme för teater, dans och annan programverksamhet.  I höst kommer biblioteket att visa en utställning med Lennart Hellsing och då kommer det att finnas plats för de magiska sagoskulpturerna. De nya möblerna medför även fler platser vid till exempel de populära sago- och sångstunderna. 

- Nyss hade vi författarbesök av Johan Anderblad som pratade om blåljus och sirener, berättar Lisbeth Sommarström, enhetschef barn och unga på biblioteket. Det var såklart ett stort intresse, och sjuttio barn med föräldrar fick plats här. De nya lekmöblerna är mobila och går enkelt att flytta på, samt inbjuder till interaktiv lek för föräldrar och deras barn. 

Lisbeth

Lisbeth Sommarström, enhetschef barn och unga på Nyköpings Stadsbibliotek provar en av de nya möblerna. 

Det stora lekträdet som tidigare stod på barnavdelningen har flyttat ut. Det står just nu i ett magasin men förväntan är stor på att det snart får flytta till en ny plats. 

- Trädet var mycket uppskattat, men erbjöd främst lek för de allra minsta barnen och för 5-6 åringarna var det svårt att få plats, säger Lisbeth Sommarström. Vi ser över hur och vart vi ska placera trädet i framtiden.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-05-09
Sidansvarig: Annika Broman