Nyköpings bjuder in till smakrik Midvinterfest

Torsdagen den 15 februari arrangeras Midvinterfesten för femte året i Nyköping. Då bjuds det på mat, dryck och kulinarisk kunskap från Sörmland på Stora torget och flera av Nyköpings bästa krögare och producenter är samlade.

Midvinterfesten

Nyköping och Sörmland har många duktiga och prisade mat- och dryckesproducenter, krögare och konditorer. I Nyköping vill man fortsätta lyfta detta på flera sätt, bland annat genom att årligen bjuda in till en Midvinterfest där det är fokus på mat och smaker från närområdet.

Nyköpings passionerade restauratörer och producenter ges möjlighet att visa upp sina verksamheter

Projektledaren för årets Midvinterfest är Katarina Hoverman. Hon är diplomerad sommelier och jobbar till vardags med att sprida kunskap om dryck, mat och smaker.

 - Midvinterfesten har blivit en tradition i Nyköping, berättar projektledaren Katarina Hoverman. Mat och dryck är alltid temat och vi har många bra och passionerade restauratörer och producenter i Sörmland som får möjlighet att visa upp delar av sin verksamhet. Det känns bra att få ge dem denna möjlighet.

Årets tema är magi

På årets Midvinterfest deltar ett tiotal resturatörer och matproducenter. Temat är magi och en trollkarl uppträder för barnen samt trollar bland besökarna. Det blir även musikunderhållning, sagoläsning och intervjuer av de medverkande.

Läs mer om tider, program och medverkande

Midvinterfesten äger rum den 15 februari klockan 16.00 – 20.00 på Stora Torget i Nyköping. Du hittar mer information på www.nykopingsguiden.se/midvinterfest

Midvinterfesten arrangeras av Nyköpings Kommun och Nyköpings Arenor för femte året i rad.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-02-08
Sidansvarig: Maria Säfverblad